Afbeelding1De Vogelbescherming organiseert van 6 tot en met 14 mei de Nationale Vogelweek, met vogelexcursies en -activiteiten voor iedere natuurliefhebber. De Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer (VNVZ) doet mee met een familiewandeling in het Buytenpark op zaterdag 13 mei.

In het bijzondere Buytenpark kun je heerlijk wandelen en je vergapen aan de natuur. Je kunt hier ook het hele jaar goed vogels kijken en fotograferen. Niet voor niets heeft de VNVZ deze locatie uitgekozen voor de familiewandeling. Hier heb je een goede kans om onder andere heggenmussen, winterkoningen en tapuiten te zien, of zangvogels zoals de fitis en de tjiftjaf. Het Buytenpark huist ook een hoeveelheid aan roofvogels, waaronder de havik, de buizerd, de bruine kiekendief en de slechtvalk.

 Echte familiewandeling met beperkt plaats

De wandeling is er voor iedereen in het gezin, het is dan ook de bedoeling dat er per gezin minstens één kind meegaat. Opgeven kan via de site van de Vogelbescherming. Wees snel, want er zijn maar 15 plekken beschikbaar.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-