Na het stoppen van Netwerk Zoetermeer als organisator van het Bevrijdingsfestival, brengt de gemeente Zoetermeer naar buiten dat het evenement kan doorstarten. Even leek het er op dat er dit jaar geen festival zou zijn, maar DN Leisure heeft de uitdaging opgepakt.


Evenementen organisator Mark Merckens van DN Leisure zal het komende Bevrijdingsfestival gaan organiseren. In november 2022 stopte Netwerk Zoetermeer met het organiseren van evenementen in de stad, waaronder het Bevrijdingsfestival en Culinair Zoetermeer.
Merckens is geen onbekende in Zoetermeer, hij nam het initiatief voor de populaire Halloween festivals, die uitgroeiden tot een regionale publiekstrekker. Maar DN Leisure is betrokken bij veel meer evenementen in de stad, zoals Magisch Zoetermeer, het jongeren festival Kom Erbij en 60 Jaar New Town Zoetermeer. Met het laatste festival, in oktober 2022, zette hij als organisator een geweldige show neer, met optredens van DJ Dick Romijn, 2 Unlimited en Sesamstraat voor de kinderen. De show werd afgesloten met een alom gewaardeerde drone- en lasershow.
DN Leisure eigenaar Mark Merckens wil het evenement nog meer een echt bevrijdingsfestival maken, zoals je ook ziet in veel grote steden in Nederland. 

 20221007 34657  bevrijdingsfestival 2015 2  Typhoon 1
2 Unlimited 8000 bezoekers op de Markt Rapper Typhoon


Eerder deze week kwam naar buiten dat de organisatie Culinair Zoetermeer nu in handen is van de Zoetermeerse organisator Timeless Events (zie: evenement culinair gered). Mark Merckens laat weten dat hij geen personeel van Netwerk Zoetermeer gaat overnemen, zoals Timeless wel deel. "Wij gaan dit echt met ons eigen team organiseren", laat Mark weten.

Bevrijdingsfestival Zoetermeer


Bevrijdingsfestival Zoetermeer 2018 Foto Patricia Munster 009 copyHet Zoetermeerse Bevrijdingsfestival werd bijna 30 jaar lang georganiseerd door Floravontuur, wat later veranderde in Netwerk Zoetermeer. Door de gratis toegang kwamen er bezoekers vanuit heel Nederland en zelfs vanuit het buitenland.  Grote namen betraden de afgelopen jaren het podium, zoals Nick en Simon, Najib Amhali, Frans Bauer, Douwe Bob en Di-rect, wat zorgde voor duizenden toeschouwers op de Markt. Het festival kon in 2020 door corona niet doorgaan, in 2021 werd uitgeweken naar een online versie met rapper Tycoon.
Het festival in 2022 was anders van opzet en meer verdeeld over de stad. Er waren optredens in De Boerderij, het Stadstheater, het Nicolaasplein én de Markt en activiteiten voor bijvoorbeeld kinderen. Gekozen werd voor voornamelijk lokaal talent, met pop/rockband Harlem Oil, Reggaeband Blended Culture en DJ’s van Radio 538.


Gratis festival blijft

20221007 34729De gemeente laat weten dat het festival gratis toegankelijk zal blijven. "Zo blijft er genoeg te beleven voor iedereen", zegt wethouder Jan Iedema. Er komt bij de gemeente een evenement coördinatiepunt. Dit is een platform voor samenwerking tussen organisatoren. Hiermee wil de wethouder in onze stad de evenementen stimuleren. 
Of er alcohol geschonken mag worden tijdens het bevrijdingsfestival is nog niet besloten. 

De organisatie laat wel weten dat ze de komende editie een drone show hebben, net als bij het evenement '60 jaar Newtown'. 

 Foto met 60: Dit was de drone show bij het evenement 60 jaar Newtown.

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-