2023 1 28 Onderscheiding concordia WEB 12René van Rooijen uit Zoetermeer ontving zaterdagavond 28 januari 2023 een Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Lansingerland. De benoeming tot Lid in de Orde Oranje Nassau kreeg hij voor zijn lange en vrijwillige inzet voor diverse verenigingen en stichtingen in de muziek.


René is onder andere actief bij Muziekvereniging Concordia in Bergschenhoek, Muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Zoetermeer én de Stichting Zuid-Holland Fanfare Orkest.
Van Rooijen woont in Zoetermeer, maar omdat zijn verdiensten grotendeels plaatsvinden in Lansingerland reikte Pieter van de Stadt, de burgemeester van Lansingerland, de Koninklijke onderscheiding uit. Sinds 1980 zet Van Rooijen zich in voor diverse verenigingen en stichtingen. Niet alleen voor de Muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek, waar hij sinds 2012 actief is als bestuurslid en nu de voorzitter is. Hij is ook actief geweest bij de Muziekvereniging Kunst en Vriendschap in Zoetermeer én hij was voorzitter van de Stichting Zuid-Holland Fanfare Orkest in Bergschenhoek.

René Van Rooijen heeft Muziekvereniging Concordia weer op de kaart gezet. Dankzij zijn inspiratie en doorzettingsvermogen heeft Muziekvereniging Concordia een van de betere fanfare orkesten in Nederland.

De uitreiking vond plaats tijdens de Cultuurproeverij van Muziekvereniging Concordia in Bergschenhoek.


Fotograaf: Sybrinne Straver.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-