Vanaf begin februari komen er in het voormalig restaurant-hotel De Sniep in de Leijens tijdelijk 107 Oekraïense vluchtelingen wonen. Zoetermeer moet nog 172 Oekraïeners opvangen om aan de taakstelling van de overheid te kunnen voldoen.

De SniepDe groep Oekraïense ontheemden die in De Sniep komt wonen, bestaat uit voornamelijk gezinnen en is van alle leeftijden. Het gaat om zowel mensen die al langer in Nederland verblijven als vluchtelingen die nog maar net in Nederland zijn. Een deel van de groep wordt gehuisvest in het hotel, een deel in het voormalig restaurant.
Het restaurant moet eerst nog bewoonbaar worden gemaakt, naar verwachting is dit klaar in het voorjaar van 2023. Er zal permanent een beheerder aanwezig zijn in De Sniep.

Restaurant-hotel De Sniep staat leeg, eigenaar Chronos heeft een plan voor woningbouw op deze locatie. De opvang is dan ook tijdelijk, minimaal twee en maximaal vijf jaar.

 

Communicatie richting bewoners

Direct omwonenden ontvangen een bewonersbrief met een toelichting over de opvang op deze locatie. Op woensdag 1 februari is er tussen 17.00 en 18.00 uur bij De Sniep een spreekuur voor bewoners met vragen over de opvang.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-