hellingbaan mandelaVanaf donderdagavond 26 januari 19.00 uur is de Nelson Mandelabrug weer open. Fietsers en voetgangers kunnen dan weer gebruikmaken van de brug en de NS treinen stoppen weer op station Zoetermeer. Vanaf vrijdag stopt ook de RandstadRail weer bij halte Driemanspolder en rijden er geen pendelbussen meer.


Nog niet alle werkzaamheden zijn voltooid waardoor de Zuidweg deels blijft afgesloten en de bushaltes langs de A12 en bij de Zuidweg nog niet gebruikt kunnen worden.
De Nelson Mandelabrug bij Zoetermeer is sinds 2 december vanwege de veiligheid gesloten. “De brugdelen boven het NS-spoor en de Zuidweg zijn voorzien van zware ondersteuning en het brugdeel boven de A12 is vervangen door een noodbrug. Daarmee kunnen we de Nelson Mandelabrug nu weer veilig openstellen.” laat wethouder Marijke van der Meer (Openbare Ruimte) weten.
Het openstellen van de brug duurde wat langer omdat, na het plaatsen van de noodbrug, er nog hellingbanen gemaakt moesten worden zodat mensen veilig van de brug gebruik kunnen maken.


Vervolg van de werkzaamheden

De werkzaamheden richten zich nu op het opruimen van de werkterreinen. Ook wordt de Zuidweg aan de noordzijde nog omgelegd en wordt het fietspad Nootdorpsepad weer bruikbaar gemaakt. Deze werkzaamheden worden in de loop van februari afgerond. Tot die tijd blijven de bushaltes langs de A12 en de Zuidweg buiten gebruik en is de Zuidweg (deels) afgesloten. De actuele wegafsluitingen zijn met borden aangegeven en te lezen op de website van de gemeente.

Structureel herstel

Naast het veiligstellen van de brug wordt ook gewerkt aan een plan voor structureel herstel. De liggers van het vervangen brugdeel worden om die reden niet uit elkaar gehaald en vervoerd, maar blijven in afwachting van het herstelplan op het werkterrein naast de A12 liggen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-