Donderdag 19 januari was het eindelijk zover. Het symposium ‘Kansrijke Toekomst’ ging van start met een volle theaterzaal in het CKC. Jong Perspectief nam na 16 jaar afscheid van Ignas Wajon die al die jaren als voorzitter van het bestuur heeft bijgedragen aan het ondersteunen van jongeren.

Karim Amghar (programmamaker en auteur) beet de spits af met een presentatie over het thema ‘Kansrijke Toekomst’. 2023 1 19 Foto PersKarim zette iedereen actief aan het denken over hoe het onderwijs in Nederland in elkaar steekt en wat dit voor invloed heeft op ontwikkelingskansen voor jongeren.  De vertaalslag naar welke impact vrijwilligers hierop kunnen uitoefenen was hiermee zo helder als glas. Van onschatbare waarde zijn deze contacten voor jongeren. Zij krijgen zo meer perspectief op hun toekomstkansen en voelen zich gesteund door hun maatje of mentor. “Iemand die gelooft in hun kunnen en hen positief bevestigd”.

Fototentoonstelling

De fototentoonstelling ‘De impact van vrijwilligers’ zette dit ook krachtig neer door middel van waanzinnig mooie foto’s. Deze tentoonstelling gaat reizen door het werkgebied van Jong Perspectief dus het zou zomaar kunnen dat u opeens oog in oog staat met deze prachtige foto’s en verhalen van de vrijwilligers. Jong Perspectief houdt u op de hoogte via social media, waar de foto’s later zijn te bezichtigen.

Het was een geslaagde middag die razendsnel voorbij ging en mensen weer aan het denken heeft gezet over wat je op een laagdrempelige manier kunt betekenen voor de jeugd. Nieuwsgierig geworden? Bezoek de website voor info. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-