Zwerfvuil ruimen Meerzicht 4Als gevolg van de met de raad afgesproken bezuinigingen is  het onderhoud van het openbaar gebied in Zoetermeer een tandje lager gezet. Volgens de VVD kunnen de inwoners van de stad zelf veel doen om de effecten van het mindere onderhoud te beperken. Met de maandelijkse zwerfvuil opruimactie wil de fractie het goede voorbeeld geven.

Zaterdag 29 juni was het winkelcentrum in Meerzicht aan de beurt. En daar was zowaar ‘concurrentie’ van een wijkbewoner in een scootmobiel die rond het winkelcentrum lege blikjes aan het ruimen was. “Dat doe ik regelmatig.”, meldde hij. “Die dingen zijn slecht voor het milieu!”.  De aanwezige VVD-fractieleden waren het natuurlijk helemaal met hem eens. “Complimenten aan alle Zoetermeerders die zo helpen onze stad wat schoner te houden!”, aldus raadslid Jan Willem Schotel (VVD).

Nadat ze een aantal volle zakken met zwerfvuil in een aanwezige container hadden gegooid gingen de VVD-ers verder naar Oosterheem.

In Oosterheem lag het winkelcentrum er best wel netjes bij. Toch ook daar complimenten van het winkelend publiek voor de actie. “Als iedereen dit zou doen dan was de wijk nog véél mooier.” De VVD-leden gaven graag de tip om eens bij het wijkcentrum langs te gaan. Daar zijn vuilgrijpers gratis af te halen.

Natuurlijk werd er in Oosterheem ook wel wat kritiek geuit. Omdat het bouwen rond het winkelcentrum nog in volle gang is, oogt het niet overal even netjes. “Het is de vaste reactie van de gemeente als we ergens een klacht over hebben. Straks wordt het beter, zeggen ze dan.”, aldus een inwoonster van Rokkeveen. Hoewel zij aangaf geen VVD-stemmer te zijn vond zij de vuilruimactie toch best wel een goed initiatief

Over een paar weken werken de VVD-raadsleden weer in een ander winkelgebied.

-advertenties-

-goede doel-