vligende hollander copyVan 23 december tot en met 8 januari speelt Storytellers de originele Nederlandse musical: ‘De Vliegende Hollander’ in het CKC Theater in Zoetermeer. Tijdens de voorstelling wanen de bezoekers zich daadwerkelijk op het spookschip, dankzij speciale projecties, effecten en live orkestmuziek.

De musical vertelt het verhaal van de scheepsjongen Rook, die meevaart met kapitein Willem van den Decken op het VOC-schip De Hollander. Het schip wordt vervloekt als Van den Decken de toorn van God over zich afroept door op Paaszondag uit te varen. Rook weet te ontsnappen van het schip, maar de vloek achtervolgt hem ook op land. Op bevel van de VOC wordt hij op speurtocht gestuurd om de Hollander en Van den Decken terug te vinden. Als Rook en zijn medepassagiers bij Kaap de Goede Hoop uiteindelijk het spookschip terug vinden, ontbrandt een epische strijd tussen goed en kwaad.

Voor De Vliegende Hollander staan ruim dertig talentvolle zangers/acteurs op het podium van het CKC Theater. Ze worden begeleid door een live orkest. Door speciaal ontwikkelde videoprojecties lijkt het hele theater mee te bewegen met het deinen van de golven. En in de vliegende storm waarin de Hollander uitvaart, zal ook het publiek het niet helemaal droog houden. De musical is exclusief te zien in Zoetermeer en speelt de gehele kerstvakantie.

Aanvangstijdstip is standaard om 20:00 uur met uitzondering van maandag 26 december en 6 januari 2023 dan wordt er om 14:00 uur begonnen. Kaarten kosten € 17,50 en zijn te bestellen via https://www.devliegendehollandermusical.nl/.

 vligende hollander3  vligende hollander2

 

Fotocredit: Milan van Weelden

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-