Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Het ziekenhuis blijft een vraagteken?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOok in Zoetermeer kan gepolderd worden in het algemeen belang. Het heeft er de schijn van dat het ziekenhuis kan blijven nadat vele betrokken partijen hun plasje hierover hebben kunnen doen. Een voorlopig akkoord ligt dan ook op de operatietafel. Als het doorgaat, niet alleen goed voor de toekomstige patiënt maar ook voor de lokale werkgelegenheid. De oogspecialist ziet het wel zitten want zijn oog viel vooral op de bereidheid van alle partijen, de uroloog zag dat er wat gewaterd is bij de wijn en gaat ervan uit dat het eerder genoemde plasje niet nadruppelt, de orthopeed weet dat botje bij botje moet worden gelegd en hoopt niet dat alles alsnog tot een breuk zal leiden, de chirurg dat er links en rechts toch wat zal moeten worden gesneden, maar goed hechten resultaat op kan leveren, de cardioloog vond dat de partijen het hart op de goede plaats hadden zitten en hoopt in dit geval nu niet op een infarct, de dermatoloog krabt zich achter de oren want ziet nog wel wat obstakels maar goed wrijven kan helpen, de longarts zag met tevredenheid dat de partijen buiten adem waren van al dat onderhandelen, maar niet naar lucht hapten. De psychiater en zijn patiënten kunnen hun geluk niet op. En vooral de op één na allerbelangrijkste, de verpleegkundige, kan zijn of haar veel te weinig geld weer gaan zetten op de goede zorg. De belangrijkste winnaar is echter de inwoner van Zoetermeer die nog niet weet dat hij ziek is. Maar als het zover is, de taxichauffeur heeft de ziekenhuisbestemming nog niet uit zijn TomTom hoeven halen. Een niet te onderschatten winst.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-