darmkanker keuzehulp copyDe afdeling interne geneeskunde en oncologie van het LangeLand Ziekenhuis is gestart met het gebruik van een digitale keuzehulp voor dikkedarmkanker. Vaak zijn er bij uitgezaaide dikkedarmkanker meerdere behandelingen mogelijk. Met de keuzehulp kunnen arts en patiënt samen beslissen.

Samen beslissen over behandeling bij dikkedarmkanker

Elke behandeling heeft zijn eigen voor- en nadelen. Die kunnen veel invloed hebben op het dagelijks leven van de patiënt. De afdeling interne geneeskunde/oncologie van het Zoetermeerse LangeLand Ziekenhuis vindt het belangrijk deze beslissingen samen met de patiënt te nemen.

Als er keuze is tussen meerdere behandelingen, vertelt het behandelteam welke behandelingen mogelijk zijn en wat dit voor de patiënt kan betekenen. Na het horen van de diagnose is het soms lastig alle informatie te verwerken en heeft de patiënt tijd nodig om afwegingen op een rij te zetten. De keuzehulp bevordert het informeren van de patiënt, is ondersteunend aan de gesprekken met de internist-oncoloog en verpleegkundigen, helpt bij het beslissingsproces en neemt de persoonlijke afwegingen en voorkeuren mee om uiteindelijk gezamenlijk te kunnen kiezen voor de behandeling die het beste past.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-