“Wij willen, óók als de campagneweek over de donorregistratie weer voorbij is, dat mensen er af en toe aan worden herinnerd dat het belangrijk is dat ze laten registreren of ze wel of niet orgaandonor willen zijn,” aldus Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer.

donorOp dit moment hebben ruim 43.000 mensen in Zoetermeer geregistreerd of ze wel of niet hun organen willen doneren als ze plotseling overlijden. Een ruime 25.000 zegt ja en een kleine 18.000 wil het niet. Als dat aantal kan verdubbelen naar zo’n 85% van de Zoetermeerders, dan zijn er waarschijnlijk ook 2 keer zoveel orgaandonoren en is van de andere mensen in ieder geval precies duidelijk wat ze willen.

Van der Meer: “En dat scheelt bij een overlijden stress voor de nabestaanden, die met al hun verdriet al genoeg aan hun hoofd hebben. Wij hopen dat mensen zich willen registeren en dat er heel veel JA zeggen tegen de mogelijkheid om na hun dood iemand te helpen.”

Zó! Zoetermeer dient bij het Voorjaarsdebat dat op 24 juni en 1 juli wordt gehouden een motie in om te regelen dat iedereen bij het ophalen van een paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs een folder aangeboden krijgt zodat mensen net weer dat duwtje krijgen om zich te laten registreren. Mensen hoeven niet te wachten op de folder, ze kunnen nu ook al registreren via www.jaofnee.nl.

-advertenties-

-goede doel-