vijverpop2022 053 jamie hermansVoor de vijfde keer waren de meest uiteenlopende lokale artiesten te zien op Vijverpop. Wat ooit begon als evenement in een winkelcentrum, groeide uit tot een groot evenement op het Nicolaasplein. Een evenement met een prima sfeer en veel live muziek.

Het concept is eigenlijk eenvoudig, zoek een goede locatie, nodig lokale artiesten uit om live op het podium op te treden en maak een leuke sfeer. Dit is wat Vijverpop al vijf keer weet te doen. De organisatie weet een relaxte sfeer neer te zetten en weet ook dat dit niet vanzelf gaat. Voor een evenement als deze, is het contact met lokale artiesten van groot belang. Dit heeft de organisatie inmiddels steeds verder uitgebouwd. 

De programmering, met 12 acts op zaterdag en 7 acts op zondag, was goed gevuld met uiteenlopende artiesten. De openingsact was van Lennart Koenraads, de veelzijdige toetsenist die 50 is geworden en door het publiek werd toegezongen, voordat zijn optreden begon. Tussen de act door kwamen Ward Meiroos en John Tuinebreier het podium op om artiesten aan te kondigen. Van de partij waren artiesten als John Medley, de Zoetermeerse funky live band Juicy en de coverband 'The Raspers'.


Sfeer en ontspanning

De sfeer is relaxed, bezoekers komen voor de muziek, een drankje en om elkaar te ontmoeten. De bewaking loopt rond en heeft tijd om even een praatje te maken. De mensen zitten bij elkaar onder het grote afdak op het Nicolaasplein of staan bij het podium te dansen. Artiesten lopen soms het podium af om tussen het publiek te zingen en de meeste blijven na hun optreden nog even hangen. 
Wethouder evenementen Jan Iedema genoot van de sfeer en de muziek. Hij ziet nu al uit naar de volgende editie, net als vele trouwe fans van dit evenement.

Foto's: Guus Pauwels en Ernst van Erkelens, https://ernstvanerkelens.smugmug.com/Vijverpop-2022/ 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

 

-advertenties-

-goede doel-