stadsgidsenGilde Stadsgidsen Zoetermeer bestaat 20 jaar en viert dit samen met alle Zoetermeerders door in de maand mei de wandelingen en fietstochten gratis aan te bieden. Zo is er zaterdag 11 mei een mooie fietstocht naar molens in de buurt en woensdag 14 mei kunt u meewandelen met de 4 Windstrekenwandeling.

Zelfde plaats, andere tijd wandeling

Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer bestaat dit jaar 75 jaar en daar is o.a. de tentoonstelling Zelfde plaats, andere tijd voor gemaakt. In foto’s wordt een beeld gegeven van hoe Zoetermeer er in 1949 uitzag en nu uitziet. Na bezichtiging van de tentoonstelling, op woensdag 8 mei, loopt een Stadsgids met u door de Dorpsstraat langs een aantal markante punten die in de tentoonstelling te zien zijn en vertelt er over.
De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Vertrek vanuit het HGOS Dorpsstraat 132. 

In het kader van het 20 jarig bestaan van Stadsgidsen Zoetermeer, bieden zij de wandelingen en fietstochten in de maand mei gratis aan. Voor deze wandeling dient u zich aan te melden via de website van Gilde Zoetermeer Stadsgidsen:
https://gildezoetermeer.nl/gilde-stadsgidsen

Fietstocht Molendag

Op zaterdag 11 mei, Nationale Molendag, organiseert Gilde Stadsgidsen de molen fietstocht. Een goede reden om 2 prachtexemplaren in de buurt te bezoeken. De molenaar geeft deskundig uitleg ter plaatse. Een combinatie van mooie natuur in en rond Zoetermeer en het bezoek aan de 2 molens De Haas (onder voorbehoud vanwege werkzaamheden) en De Hoop. Onderweg van Zoetermeer naar Benthuizen vertelt de gids u van alles over de drooglegging van de omgeving, ook gedaan met molens. Ook ziet u de afgeknotte molens, die de Meerpolder hebben drooggemalen. Deelnemers kunnen voorafgaand aan de tocht Molen de Hoop individueel bezichtigen. De fietstocht vertrekt vanaf molen De Hoop, Eerste Stationsstraat 37a om 14.00 uur, waar vanaf 13.45 uur verzameld wordt voor een korte toelichting. De tocht duurt ongeveer twee uur.

Aanmelden via de website van Gilde Zoetermeer Stadsgidsen: https://gildezoetermeer.nl/gilde-stadsgidsen

4 Windstrekenwandeling WEST

Op woensdag 15 mei organiseert Gilde Stadsgidsen de 4 windstrekenwandeling WEST.
Iets nieuws: In verschillende wandelingen worden de 4 windstreken (Noord, Oost, Zuid, West) gevolgd. Deze tocht is een aanrader voor iedereen die van mooie en monumentale boerderijen houdt. Een groot deel van de route loopt nl. over de Vlamingstraat en Voorweg. Bent u benieuwd waar de familie Brinkers woonde of waar de enige Krukhuisboerderij van Zoetermeer staat? De gids vertelt het u.
Vertrek is vanaf de Vlamingstraat 1 Kunstgarage Franx om 14.00 uur, vanaf 13.45 uur verzamelen voor een korte toelichting. De tocht duurt ongeveer twee uur.

Aanmelden via de website van Gilde Zoetermeer Stadsgidsen: https://gildezoetermeer.nl/gilde-stadsgidsen
De volgende activiteit van de Stadsgidsen is de Weipoort vaartocht op zaterdag 25 mei a.s., om 14.00 uur, vanaf Kaasboerderij Van Veen.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-