Franx entreeBij Kunstgarage Franx in de Vlamingstraat is zaterdag 31 juli de tentoonstelling: ‘Design: a new generation’, onder grote belangstelling geopend. De Zoetermeerse kunstenaar Charlotte Wagemaker bracht samen met een negental talentvolle (oud) studenten en het team van Franx de expositie tot stand.

Bij Kunstgarage Franx in de Vlamingstraat is zaterdag 31 juli de tentoonstelling: ‘Design: a new generation’, onder grote belangstelling geopend. De Zoetermeerse Charlotte Wagemaker is als kunstenaar betrokken bij Franx en tevens docent aan de Hogeschool der Kunsten Utrecht (HKU). Zij selecteerde een negental talentvolle (oud) studenten. Met de studenten en het team van Franx kwam de expositie ‘Design: a new generation’ tot stand.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur en is tot en met 20 augustus te zien. De expositie geeft de jonge kunstenaars de kans zichzelf en hun werk te presenteren. Het gaat hierbij vaak om ‘vernieuwde’ experimenten en afstudeeropdrachten.

De kunstenaars

De negen deelnemende kunstenaars zijn: Maribel Beekman Hetharia, Minoesch Beeldstroo, Rutger Dam, Sanne Kaal, Nadine Kroon, Mandy Pietjouw, Zowa Rindt, Erik Sluijs en Bas de Wolf.

Maribel Beekman Hetharia zoekt naar de grenzen tussen schoonheid en functionaliteit van kunst. Zij hoopt zich na haar afstuderen nog meer te gaan specialiseren in keramiek.

Het werk van Bas de Wolf kan als modern, eigenwijs en duurzaam worden omschreven waarbij natuur en moderne kunst perfect samengaan. Zijn afstudeerwerk van de HKU wordt getoond, een lamp die om een boom hangt en meegroeit met de stam en verlicht wordt middels een zogenaamde ''fruit battery''.

Mandy Pietjouw wil graag een verschil maken met ontwerpen en verbindt in haar expositie design met trauma. Haar ontwerpen zijn stoffelijke verwoordingen van het menselijk lichaam en zijn bedoeld om mensen te laten realiseren dat bijvoorbeeld verkrachting een besluit is van de verkrachter en niet van de persoon die het overkomt.

Minoesch Beeldstroo is een keramisch ontwerper met een fascinatie voor schoonheid. . De vormen van haar keramieken hanglamp Pelagi zijn gegoten in een dun laagje porselein dat van binnen wordt opgelicht. ‘

‘The visible art of connecting’ is van Zowa Rindt. Hij probeert materialen met elkaar te verbinden zonder gebruik van lijm, spijkers of schroeven.

De expositie Sanne Kaal is een onderzoek naar een nieuwe manier van het glazuren van keramiek, namelijk door middel van een lasersnijder (laserglazing). Hiermee wordt de grens tussen het ambacht van keramiek en de technologie van de lasersnijder opgezocht.

Vernieuwing staat centraal bij de gipsen tegels van Erik Sluijs en Rutger Dam. “Wij vinden het enorm interessant om vormen, technieken en materialen op een steeds wisselende manier toe te passen,” vertelt Erik. Hiermee hopen we mensen aan het denken te zetten en te fascineren, legt Rutger uit: “Ik probeer altijd werk te maken waar je langer naar moet kijken om te begrijpen hoe het is gemaakt.

Nadine Kroon exposeert haar boek ‘Terug naar kind zijn’. De kijker wordt mee teruggenomen naar de kindertijd, “de tijd waarin er geen verwachtingen waren en niet iets goed of fout beoordeeld werd”, aldus Nadine.

 

-advertenties-

-goede doel-