koffer vol lachgas
Een 31-jarige vrouw uit Rotterdam is donderdagmiddag 28 juli in Zoetermeer aangehouden onder invloed van drugs, met een grote hoeveelheid lachgas in de auto. De bestuurster was al eerder in beeld gekomen bij de politie voor rijden onder invloed van verdovende middelen.

De speekseltest gaf een positieve indicatie op drugsgebruik waarop de bestuurster werd aangehouden. Bij inspectie van de auto bleek de hele achterbak vol te liggen met flessen lachgas. Het bedrijfsmatig vervoer van lachgas is aan strenge regels gebonden en de bestuurster bleek hier niet aan te hebben voldaan.

Ook de opdrachtgever voor het vervoer van het lachgas meldde zich en ook hij werd als verdachte aangemerkt voor overtreding van de wet vervoer gevaarlijke stoffen.
Bloedonderzoek bij de bestuurster moet uitwijzen of de grenswaardes zijn overtreden. In geval van overschrijding zal proces-verbaal worden opgemaakt en zal er door het CBR een onderzoek naar de rijgeschiktheid worden opgelegd. Tegen beide personen werd proces-verbaal opgemaakt in verband met overtreding van de wet vervoer gevaarlijke stoffen. Dit betreft tevens een economisch delict en hiervoor worden doorgaans hoge straffen geeist.

-advertenties-

-goede doel-