Schermafbeelding 2022 03 10 om 09.46.17 copyDe Nicolaaskerk organiseert een speciale actie voor Oekraïne. Naast een special mini-orgel orkest, dat gesteund wordt door diverse koren is het ook mogelijk om een kaarsje te branden of een donatie te doen. De actie vindt plaats op zaterdag 12 maart, dan  opent de kerk de deuren.

Van 11:30 tot 15:30 is er de mogelijkheid tot het aansteken van een kaarsje, meditatie of stil gebed en kan een donatie voor Giro555 gegeven worden. De middag zal muzikaal ondersteund worden met passende orgel en koormuziek. Om 12:00 zal er een mini-orgelconcert worden verzorgd door Louise Hillen en meerdere koren.

glasinlood.jpg 580x320 q85 crop subsampling 2 upscaleRonald van Berkel, diaken in de Nicolaasparochie: “De situatie in Oekraïne grijpt ons allemaal aan. De oorlog en ontberingen zijn verschrikkelijk. Als Zoetermeerse gemeenschap willen we meehelpen waar we kunnen. De Nicolaaskerk is altijd al een plaats geweest voor troost en hoop”.

Zaterdag wordt ook geld ingezameld voor de samenwerkende hulporganisaties van Giro555 voor mensen die getroffen worden door de gebeurtenissen in Oekraïne. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, psychosociale hulp en schoon drinkwater. Iedereen is van harte welkom in de Nicolaaskerk voor het aansteken van een kaarsje voor Oekraïne, voor troost en hoop, op zaterdag 12 maart van 11:30 tot 15:30, Dorpsstraat 24 in Zoetermeer.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-