20220211 29235

Daan en Isak in hun nieuwe zaak

Lunchroom ‘Bij Daan’ gaat verhuizen van de Passage naar Noordwaarts, enkele tientallen meters verderop. Eerder stond hier al hun Pop-up ijssalon, maar nu wordt het pand van de voormalige Kijkshop helemaal verbouwd om een nieuwe lunchroom te maken.

bij daan pop upDaan: “We krijgen echt ontzettend veel hulp van allerlei lieve mensen. Dankzij hen wordt het echt heel mooi en echt ‘Bij Daan’!” In de nieuwe zaak, waar nu nog volop verbouwd wordt, komt veel ruimte voor de gasten. Achterin komen tafels waar mensen met een groep kunnen zitten, afgescheiden van de rest van het restaurant door grote verrijdbare plantenbakken.
De keuken, waar gebak en taarten worden gemaakt, komt in de kelder. De oude goederenlift die nog in gebruik was bij de Kijkshop, zal hierbij onmisbaar zijn.
In het restaurant zelf komt een eenvoudige keuken, waar broodjes klaar gemaakt kunnen worden. Ook komt er een grote toonbank voor schepijs.

Daan: “We hebben heel veel leuke plannen, ook voor een terras buiten. Maar we moeten het stap voor stap doen. Corona heeft veel van onze buffer ‘opgegeten’ en we gaan het weer langzaam opbouwen, zoals we altijd doen!”

De lunchroom in de Passage zal voorlopig ook nog blijven, de bedoeling is om hier in de toekomst Daan’s Bakery te vestigen, met bonbons, glutenvrij en vegan gebak. De planning voor de opening van de nieuwe zaak is begin maart, de datum is nog niet zeker.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

Foto links: de popup Ijssalon van Bij Daan op de nieuwe locatie

-advertenties-

-goede doel-