buurtcentrum Nathaliegang RokkeveenZoetermeerder Don Braad, voor velen vooral bekend van Sportief Wandelgroep Zoetermeer, maakt zich hard voor een doorstart van Wijkcentrum De Vlieger. Het activiteitencentrum moest in de zomer van 2021 sluiten door bezuinigingen bij inZet.

Activiteitencentrum De Vlieger bestaat al sinds begin jaren 90 en had een vaste groep, vooral oudere gebruikers. Door bezuinigingen moest inZet echter het aantal activiteitencentra in Zoetermeer verminderen, de activiteiten van De Vlieger werden verplaatst naar het inloopcentrum Nathaliegang, ook in Rokkeveen.
Veel bewoners en gebruikers van De Vlieger waren teleurgesteld door de sluiting en vonden het jammer dat hun ‘vaste stekkie’ moest verdwijnen. Don Braad zag echter wel kansen voor De Vlieger en stapte naar wethouder Ingeborg ter Laak.

Don: “Sinds oktober zijn we hier al mee bezig, toen gingen we met onze ideeën naar de wethouder. Zij reageerde heel enthousiast en wilde graag meehelpen om er weer iets moois van te maken. Zij maakte de koppeling naar ambtenaren van de gemeente, die met ons zijn gaan kijken wat er allemaal mogelijk was.”

 

Wijkcentrum De Vlieger

Volgende week wordt het nieuwe Wijkcentrum De Vlieger officieel vastgelegd als organisatie en hoopt Don Braad ook het huurcontract te kunnen tekenen. Wijkcentrum De Vlieger wil zoveel mogelijk van de oude activiteiten die er in het centrum waren weer laten starten. Don: “Zo komt er in ieder geval weer een koffieochtend en klaverjas. Het zangkoor repeteerde nog steeds in het gebouw, zij kunnen nu ook blijven en ook het biljart zal weer terugkomen.”
Ook Sportief Wandelgroep Zoetermeer krijgt zijn thuisbasis in De Vlieger, na een paar jaar in Noordhove te hebben gezeten. Don: “Wij hebben met de wandelclub heel lang in Rokkeveen gezeten en hebben meer binding met deze wijk dan met Noordhove waar we de laatste paar jaar zaten. Ook de wandelclub kan De Vlieger nu gebruiken als thuisbasis en voor vergaderingen!”
De Vlieger heeft drie zalen, die ook gehuurd kunnen worden door verenigingen voor bijvoorbeeld een vergadering.

 

Community Tegen Eenzaamheid

Don Braad is ook deelnemer van de Community Tegen Eenzaamheid. “Nóg een reden waarom we De Vlieger een herstart wilden geven! Veel van de ouderen die hier in de buurt wonen, gaan niet helemaal naar het centrum aan de Nathaliegang, dat vinden zij te ver. Zij kwamen al jaren in De Vlieger en misten hun wekelijkse koffieochtend of biljartavond. Ook voor deze mensen ligt eenzaamheid op de loer en we zijn heel blij daar nu wat tegen te kunnen doen!”
De komende weken zal het nieuwe wijkcentrum ingericht worden en waarschijnlijk zal Wijkcentrum De Vlieger in maart open gaan.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-