20220204 29126Wethouder Paalvast opende vrijdag 4 februari de tentoonstelling ‘Respect! Perspectieven in de hedendaagse kunst’ van Museum De Voorde. Zeer verschillende kunstwerken van 18 kunstenaars laten een brede variatie aan actuele en inhoudelijke boodschappen zien.

De tentoonstelling werd geopend door de trotse nieuwe directeur van het museum, Hans van de Bunte, wethouder Paalvast van cultuur en Spoken word artist Amara van der Elst. Amara startte de tentoonstelling met haar bijdrage: de voordracht ‘Respect’.
Er staan veel kunstwerken in het museum zelf, op de eerste etage, maar ook buiten is de tentoonstelling aanwezig. Streetartist Tobias Becker Hoff beschilderde een aantal muren, die vrijgekomen zijn na de sloop van het oude Stadhuis.

 

 20220204 29122  respect de voorde2

Visuele beperking

De tentoonstelling is ook goed te bezoeken voor mensen met een visuele beperking. Er zijn kunstwerken die aangeraakt mogen worden en bij de kunstwerken zijn braille en grote letters beschikbaar. Er zullen bij deze tentoonstelling speciale rondleidingen zijn voor mensen met een visuele beperking. Het gedicht van Amara van der Elst is ook via audio te horen als deel van de tentoonstelling.

 

 20220204 29129  respect de voorde

Deelnemende kunstenaars

In de tentoonstelling is werk te zien van: Amara van der Elst, André Pielage, Arno Coenen, Bilal Chahal, Emmy Dijkstra, Frode Bolhuis, Hans Muller, Hans van Houwelingen, Hans van Lunteren, Iriée Zamblé, Kamile Česnavičiūte, Lionel Plak, Marjolijn Mandersloot, Michiel Kluiters, Rob Sweere, Sonja Medic, Tobias Becker Hoff en Vincent de Kooker.

Wat alle kunstwerken verbindt, is de boodschap ‘respect tonen’. Soms heel persoonlijk of universeel, soms met een knipoog of aandacht vragend voor een maatschappelijk thema. Weer andere werken zoeken grenzen op of houden ons een spiegel voor.

Respect! Perspectieven in de hedendaagse Kunst. 5 februari t/m 10 juli 2022

Foto's:
Zoetermeer actief 
Dorien Luijten (puur&lief fotografie)

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-