Schermafbeelding 2022 02 01 om 10.57.28Afgelopen december en januari zijn er diverse kunstenaars de wijken van Zoetermeer ingetrokken om op een bijzondere manier aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid door middel van kunst en cultuur. Er ontstonden mooie gesprekken en inzichten met de wijkbewoners. 

Op vrijdag 4 februari worden vanaf 16:00 uur de bevindingen van de kunstenaars gepresenteerd. Samen met de bezoekers, de kunstenaars en Ingeborg ter Laak, wethouder Zorg, Welzijn, Sport en Verenigingen, wordt de middag vervolgd met een vraaggesprek. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Dat kan. Er zijn vanwege de coronamaatregelen een beperkt aantal plaatsten beschikbaar. Vrije inloop is niet mogelijk, vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kunstinterventies in de Zoetermeerse wijken

Ruben Abels maakte in Buytenwegh de looproute zichtbaar van eenzame wandelaars. Zanyar Aziz ging in Seghwaert het gesprek aan over eenzaamheid door persoonlijke verhaaltjes en gedichten te delen en in Meerzicht gaf Ellen Houtman met een verzameling foto’s een ‘gezicht’ aan eenzaamheid. In de Leyens bouwde kunstenaar Sachia Pereira Stolle als thuisloze ijsbeer zijn eigen huis. In Driemanspolder plaatste Emmie Liebregts een mensachtig figuur op een bankje waar wijkbewoners brieven in konden stoppen die direct versnipperd werden. Katinka van Gorkum is in Dorp aan de slag gegaan met het werk van Anna Blaman.

Karin Voogd heeft in Oosterheem onderzoek gedaan over gevoelens  die de wijk Oosterheem kunnen oproepen. In Noordhove konden buurtbewoners online meedoen aan het project van Wouter van der Giessen. Hij maakte een schetsontwerp voor een fictief kunstwerk in het Aldo van Eyckpark. In Palenstein zijn er samen met zangpedagoge Sandra van den Brand liederen gezongen over eenzaamheid en verbinding. Sofie Hollander en Jetske van Dorp hebben in Rokkeveen diverse slaapliedjes ‘gevangen’.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementenkalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-