user upload 837c4db27b63c985 1600x900Een fietstocht van 1300 kilometer met 19000 hoogtemeters van Italië naar Nederland om geld op te halen voor kankeronderzoek. Rogier Mulder, werkzaam bij Jumbosupermarkt filiaal in Rokkeveen, is momenteel in training om die missie in augustus binnen acht dagen te volbrengen.

Grootste motivatie

Rogier verloor zijn moeder vijf jaar geleden aan longkanker na een strijd van 5 jaar.“Mijn moeder had een tumor in haar nek die uitzaaide naar haar longen en longkanker veroorzaakte. De periode dat we wisten dat ze niet meer beter zou worden was heftig en intens. Je moeder verliezen is voor iedereen zwaar, maar al helemaal als je 22 jaar oud bent", vertelt Rogier. Zijn moeder is dan ook de grootste motivatie om mee te doen met deze tocht.

Misverstand


Schermafbeelding 2022 01 30 om 16.55.50Dat hij ooit in actie wilde komen om kanker de wereld uit te helpen was voor Rogier een vast gegeven, alleen op welke manier wist hij lange tijd niet. Zijn deelname aan de fietstocht georganiseerd door Tour for Live kwam op een aparte manier tot stand. Puur door een misverstand. Rogier: ”Vorig jaar samen was ik met twee vrienden op vakantie en fietsten we door de Alpen. Richting de top van de berg stonden mensen ons aan te moedigen en toe te schreeuwen in het Nederlands dat we naar rechts moesten. Zelfs toen we aangaven dat we niet bij een andere groep fietsers hoorde, bleef iedereen maar roepen en wijzen, waardoor we die kant op fietsten en over een finishlijn kwamen en een groot applaus kregen. Bij de organisatie hebben wij uitgelegd dat we niet bij de deelnemers hoorden en raakten met ze in gesprek. Het bleek de organisatie te zijn van Tour for Life.”

Rogier verdiepte zich in de stichting die twee dingen combineert die Rogier graag doet, vechten tegen kanker en fietsen. Hij besloot om dit jaar mee te fietsen als hij het voor elkaar krijgt genoeg sponsorgeld op te halen. Elke deelnemer moet voor minimaal 2500,-  aan sponsorgeld opgehaald hebben. Rogier heeft daarom een eigen sponsorpagina en de actie hangt bij de emballagebonnen box van diverse Jumbofilialen

Elke dag fietsen

Ondertussen is hij al begonnen met trainen. Doordeweeks is hij twee keer in de sportschool te vinden. Op zondag fietst hij samen met twee vrienden die ook meedoen aan de tocht een trainingsrondje. Dit moet uitgebouwd worden naar steeds langere duurtochten en naar elke dag een stuk fietsen. Bij de Tour of Life moeten de vrienden straks 180 kilometer per dag afleggen. Ook zijn voeding zal Rogier steeds meer aan moeten gaan passen, veel en goed eten en na trainingen koolhydraat en eiwitrijk eten voor herstel.

 

Wat is Tour for Life

Deelnemers van Tour for Life zetten zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mensen de diagnose kanker. Nog steeds sterven ieder jaar ruim 45.000 mensen aan deze vreselijke ziekte. Daniel den Hoed Fonds gaat de strijd tegen kanker aan door de financiering van succesvol kankeronderzoek, uitgevoerd door Erasmus MC Kanker Instituut.

Wil jij Rogier steunen met een donatie, hier vindt je zijn tour for life pagina.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-