AfvalcontainersBewoners kunnen nu een milieueiland adopteren en zo meehelpen aan een schoon Zoetermeer. De bewoner zorgt ervoor dat de omgeving van zijn geadopteerde milieueiland schoon blijft en waarschuwt de gemeente als er problemen zijn zoals een verstopte container of bijgeplaatst grofvuil.

Rond de milieueilanden met de ondergrondse containers in de woonwijken is het nog vaak een bende: een bron van ergernis voor veel bewoners. Containers raken verstopt, waarna mensen hun plastic afval of karton vóór de containers neerzetten. Ook grofvuil wordt nog regelmatig bij de containers geplaatst.

Bewoners kunnen nu, met hulp van de gemeente, ervoor zorgen dat het milieueiland in hun straat netjes en opgeruimd blijft. De bewoner ruimt zelf klein zwerfafval rond de containers op en kan kleine verstoppingen zelf verhelpen. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat karton afval niet goed klein gemaakt wordt, maar mensen proberen hele dozen door de opening van de container te proppen, die daardoor verstopt.

De bewoners krijgen bij de adoptie een prikker, werkhandschoenen, vuilniszakken en een bezem om klein (zwerf)afval dat naast de container ligt op te ruimen. Ook krijgen zij een sleutel om de containers vanaf de achterkant te openen om verstoppingen te verhelpen. Als zij een kapotte container of een gevaarlijke situatie zien kunnen ze dit direct melden en wordt dit door de gemeente verholpen.

 

Hoe kunt u zich aanmelden?

U kunt zich aanmelden via www.zoetermeer.nl/milieueiland-adopteren.  Na aanmelding neemt de gemeente na 3 dagen telefonisch of via e-mail contact met u op om aan de slag te gaan.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-