20211215 28763Tijdens de inloopochtend bij Eigen Wij heeft wethouder Jakobien Groeneveld woensdag 15 december het ‘Wij-schilderij’ onthuld. Het schilderij bestaat uit honderden kleine doekjes, die samen één groot schilderij met het thema verbinding vormen.

Anita van der Voort van Eigen Wij begon al 1,5 jaar geleden met de voorbereidingen voor het schilderij en werd later gesteund door Marion Moerland, die het project structuur gaf. Met het schilderij wil Eigen Wij de verbinding tussen mensen laten zien, wat in deze coronatijd niet zo vanzelfsprekend meer is.
Anita: “Creativiteit en leuke ideeën genoeg, maar structuur is niet echt mijn sterkste kant! Marion stapte in bij dit project en bracht de structuur aan die zo nodig was: het organiseren, inkopen, schilderijtjes brengen en halen bij alle deelnemers.”

Jakobien Groeneveld onthulde samen met Marion het schilderij. “Het is lastiger dan ooit om elkaar op te zoeken door de coronapandemie. Dit schilderij brengt toch mensen samen, samen verdriet en vreugde delen. Daar blijf ik me ook voor inzetten!”

 

 20211215 28761  20211215 28762

250 losse schilderijtjes

Het grote schilderij bestaat straks in totaal uit 250 losse schilderijtjes, er moeten er nog een aantal later worden toegevoegd. Van groot tot klein en jong tot oud, iedereen die mee wilde doen kon meewerken aan het schilderij. Het resultaat is dan ook heel divers: schattige kindertekeningen pronken er naast echte schildermeesterwerkjes en moedige pogingen van mensen die nog nooit geschilderd hadden.

Marion: “Het leukste aan dit project vond ik om ook alle verhalen te horen van deelnemers aan het schilderij. Zo schilderde één van de oudere deelnemers, mevrouw Buis, een egeltje om haar steun aan de egels die het zwaar hebben te laten zien. Vrijwel elk schilderijtje heeft zo een verhaal!”

Eigen Wij heeft een ruimte aan de Voorweg 112, waar het schilderij te bewonderen is. Elke woensdagochtend is er vrije inloop.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-