20180531 128741

Ron Verhaak als presentator van de Avondwandelvierdaagse 2018

Zoetermeerder Ron Verhaak is maandag 13 december plots en onverwacht overleden. Ron staat in heel Zoetermeer bekend als zeer betrokken en actief, hij participeerde in verschillende stichtingen, netwerkgroepen, presenteerde, was voorzitter bij de nieuwe politieke partij GOED en runde zijn eigen Administratie kantoor De Braecken.

 

Ron Verhaak werd 65 jaar. Hij stierf maandag 13 december geheel onverwacht.

20201212 21935In 2009 was Ron medeoprichter van de Oranje Stichting Zoetermeer. Ook was hij erg verdienstelijk in Stichting Goede Doelen Zoetermeer en betrokken bij verschillende businessclubs. In 2014 deed hij mee met ‘Lock me up, Free a girl’ waar hij door zijn kleinzoon zich vrijwillig voor een dag liet opsluiten om aandacht te vragen voor minderjarige meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Hij was een grote kracht achter de rolstoelvierdaagse en zorgde voor Magisch Zoetermeer dat kerstwensen in vervulling gingen. Tineke van der Goot, voorzitter Magisch Zoetermeer: “Ik miste Ron zaterdag al, bij de start van Magisch dit jaar. Hij was niet lekker, maar we hebben nog wel overlegd samen. Ik ga dit jaar nóg harder mijn best doen om zoveel mogelijk kaarsen te verkopen en wensen te vervullen voor mensen, dat was echt waar Ron voor de volle 100% voor ging. Hij deed zoveel, zijn hart lag echt bij het helpen van mensen. Laten we Ron eren door van de Magisch Zoetermeer actie dit jaar een groot succes te maken en heel veel wensen te vervullen!”

Ron deed veel op de achtergrond, maar trad ook vaak op als spreker bij grote evenementen zoals het Bevrijdingsfestival en Culinair Zoetermeer. Hij zat jaren in de organisatie van Samenloop voor Hoop, een groot evenement om geld in te zamelen tegen kanker.

 

Ton Lammertink, zijn maatje

20170505 101954 copy“Ron was authentiek. Ik vind het een geweldige man die dicht bij mijn hart is. Altijd voor anderen bezig en zich altijd sterk maken voor mensen die het wat minder goed hebben. Het is net alsof mijn hart er uitgetrokken is. Wij hoorden als Knabbel en Babbel bij elkaar.
Voor onze politieke partij GOED heeft zijn overlijden een enorme impact. Zonder Ron was ik nooit met de partij begonnen. Tot het laatst heeft hij zich voor onze partij ingezet. In het gedachtegoed van Ron gaan wij door.”

 

Charlie Aptroot, voorzitter Netwerk Zoetermeer

Aptroot: “De stad Zoetermeer heeft enorm veel aan Ron te danken. Wij wensen zijn vrouw Ineke en zijn gezin goede herinneringen toe en alle sterkte om dit verlies te verwerken.”

 

Ron Verhaak laat zijn vrouw Ineke, waarmee hij 44 jaar getrouwd was, kinderen en kleinkinderen achter.

 

-advertenties-

-goede doel-