20210915 26382

Wethouder Groeneveld start het eerste verhaal

Woensdagmiddag 15 september startte wethouder Jakobien Groeneveld in de Bibliotheek in het Stadshart het eerste verhaal van ‘Tijd voor een Verhaal’. Deze reeks van 12 vertelde verhalen op video is speciaal bedoeld voor kinderen van ongeveer 4 tot 7 jaar.

De Zoetermeerse verhalenvertellers Janneke Tanja en Kitty Legtenberg vertelden hun verhalen voor de video opnames. Maar in plaats van de verhalen ‘aan de camera’ te vertellen, konden zij vertellen aan een groep kinderen, die speciaal voor de opnames kwamen luisteren naar de verhalen. Janneke: “Het vertellen van een verhaal zorgt altijd voor veel contact met het publiek. Met een camera heb je dat gevoel natuurlijk niet! Wij hebben steeds net gedaan of de camera’s er niet waren en onze verhalen verteld aan de kinderen die er zaten”. Als echte filmsterren werden de kleine acteurs verwelkomd in de bibliotheek en kregen een speciale VIP plek voor de première.

 20210915 26382 20210915 26389 Wethouder Groeneveld was onder de indruk van het project, waarbij Zoetermeer Actief, de Bibliotheek Zoetermeer en de verhalenvertellers samen werkten. “Ik ben zelf ook altijd gek geweest op verhalen, als kind al en nu nóg!”, aldus Jakobien Groeneveld. “Daarbij is het luisteren naar verhalen heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, ze leren veel nieuwe woorden en zijn ontspannen bezig met taal.”

 Het eerste verhaal, dat nu online ook te zien is, werd dan ook met veel belangstelling gevolgd door de kinderen en hun ouders. Kijk ook meee naar het verhaal 'Wie woont er in de ton?'

 

Tijd voor een verhaal

Tijd voor een verhaal is een project van Zoetermeer Actief, de twee Zoetermeerse verhalenvertellers Janneke Tanja en Kitty Legtenberg en de Bibliotheek Zoetermeer. Het project wordt gesteund door Fonds1818 en het Cultuurfonds Zoetermeer. De verhalen zijn opgenomen in de Bibliotheek Zoetermeer. Alle verhalen zullen, wekelijks op woensdagmiddag, worden gepubliceerd op Zoetermeer Actief.

 

-advertenties-

-goede doel-