In ‘Tijd voor een verhaal’ vertellen de Zoetermeerse verhalenvertellers Janneke en Kitty elke week een leuk, spannend en grappig verhaal. De verhalen zijn speciaal bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot ongeveer 7 jaar. Deze week: Wie woont er in de ton?, verteld door Janneke.

 

Tijd voor Verhaal Janneke vertelt3Wie woont er in de ton?
Mejuffrouw Kaasknabbel, een muizendame, vindt een nieuw huis in een oude ton. Maar al snel krijgt ze huisgenoten. En dan wordt de vraag: hoeveel beesten passen er eigenlijk in die ton…?

Dit Russische sprookje is terug te vinden in de collecte Old Peter’s Russian Tales van Arthur Ransome. Zijn achterneef Hugh Lupton bewerkte het voor het boek Tales of mysterie and magic, en dát is de versie waar Janneke Tanja haar eigen draai weer aan gegeven heeft.

 

Tijd voor een verhaal is een project van Zoetermeer Actief, de twee Zoetermeerse verhalenvertellers Janneke Tanja en Kitty Legtenberg en de Bibliotheek Zoetermeer. Het project wordt gesteund door Fonds1818 en het Cultuurfonds Zoetermeer. De verhalen zijn opgenomen in de Bibliotheek Zoetermeer.

Video: Zoetermeer Actief, Verteller Janneke Tanja

Alle verhalen van Tijd voor een verhaal vind je hier terug: www.zoetermeeractief.nl//tijd-voor-een-verhaal

-advertenties-

-goede doel-