handhaving 4Team handhaving van de gemeente Zoetermeer heeft in 2020 7.157 meldingen afgehandeld. Dit zijn 2.756 meldingen meer dan in 2019 bij de meldkamer van handhaving werden geregistreerd.

Het handhaven van de coronamaatregelen, meldingen van overlast van jongeren, stank- en geluidsoverlast hielden de handhavers het meest bezig. De forse stijging van het aantal meldingen heeft meerdere oorzaken. Sinds begin vorig jaar komen meldingen van jongerenoverlast, geluids- en stankoverlast rechtstreeks bij het team handhaving terecht. Ook meldingen over het niet naleven van de coronamaatregelen zorgden vorig jaar voor een fors aantal meldingen, naar schatting 21% van het totaal aantal meldingen. Daarnaast lijkt de meldingsbereidheid van inwoners toe te nemen.

Burgemeester Michel Bezuijen: “Ik heb ontzettend veel waardering voor het werk van het team handhaving. Met een beperkte capaciteit én de extra taken zoals het handhaven van alle coronaregels, wordt steeds meer van onze handhavers gevraagd.”

 

Opvallende cijfers

De wijken Noodhove-Seghwaert, Centrum en Buytenwegh-De Leyens zijn de wijken met de meeste meldingen, respectievelijk 1.453, 1.314 en 1.151 meldingen. Het minste aantal meldingen werd geregistreerd in de wijk Meerzicht. De grootste procentuele stijging van meldingen vond in de recreatiegebieden plaats: in 2020 145 meldingen ten opzichte van 54 meldingen in 2019. Dat is een toename van maar liefst 168,5%. Team Handhaving kreeg de meeste meldingen over fout geparkeerde voertuigen (3.393), fout geparkeerde fietsen (834) en overlast van jongeren (771). Het aantal meldingen van hondenpoep, loslopende honden, reclame in de openbare ruimte en overlast van evenementen is in vergelijking met 2019 gedaald.

  

Melden

Inwoners van- en bezoekers aan de gemeente Zoetermeer kunnen een melding bij Team Handhaving doen via het telefoonnummer 14079, de website van de gemeente of via de app MijnGemeente.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-