vrijwilliger2.nlNa een gedwongen onderbreking van meer dan een half jaar hervatten de Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer hun rondleidingen. De eerste die op het programma staat is de Midzomeravondwandeling op zondag 20 juni om 21.00 uur. Een pracht manier om te genieten van de avond in de zomerse natuurtuin.


vrijwilliger1.nlDe maandelijkse rondleidingen op de 4e zondag van de maand beginnen weer op zondag 26 juli om 14.00 uur. Vanwege de nog geldende coronabeperkingen wordt belangstellenden geadviseerd zich van de voren via email aan te melden. Drie ervaren natuurtuingidsen zullen klaar staan om ieder een groep van ten hoogste acht personen te begeleiden. Dit alles coronaproof.


Het is volop zomer in de Natuurtuin, veel voorjaarsbloemen hebben inmiddels plaats gemaakt voor zomerbloeiers zoals de margriet, ratelaar, beemdooievaarsbek, vlier, Gelderse roos, waterlelie enz. Het groen heeft enorm geprofiteerd van de overvloedige regen in het voorjaar. Het staat op sommige plaatsen ‘manshoog’.

De paden zijn goed begaanbaar en op sommige plaatsen is al gemaaid. Dit dankzij de onderhoudsvrijwilligers die ondanks de beperkingen van de afgelopen maanden heel veel werk hebben verzet. Want de kaboutertjes die dankzij plaatsgenote Marlies van den Broek in groten getale het Westerpark bewonen, hebben niet of nauwelijks meegewerkt aan het onderhoud van het groen. Wel hebben ze wellicht bijgedragen aan het feit dat het Westerpark en de Natuurtuin in de afgelopen maanden veel nieuwe bezoekers hebben getrokken. Overigens wonen de kabouters niet in de Natuurtuin zelf.

In verband met de coronabeperkingen wordt belangstellenden voor de wandeling op 20 juni gevraagd zich van tevoren aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dit onder vermelding van het aantal deelnemers. Kinderen tot 12 jaar hoeven niet aangemeld te worden. Zoals gebruikelijk is het verzamelpunt bij het infobord tegenover de plek waar ’t Westpunt stond.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-