aubFoodblogger  Kelly Martens  schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over gezond eten. Deze week staan op het menu: Gevulde aubergine

Deze week hebben wij een lekker recept voor jullie, namelijk Aubergines gevuld met gehakt.

Eerst even wat weetjes voor jullie over de aubergine!
Het woord 'aubergine' is afgeleid van het Sanskriet woord 'vatinganah' dat 'plant die winderigheid geneest' betekent, ja echt waar. De Engelsen namen het woord over in de late achttiende eeuw, maar in Amerikaans Engels heet de vrucht 'eggplant'. Dit woord werd voor het eerst opgetekend in 1767 en was oorspronkelijk van toepassing op de witte variëteiten. Enkele 18de-eeuwse cultivars waren klein, eivormig en geel of wit, lijkend op een ganzen- of kippenei. Zowel in Nederland als in Vlaanderen wordt ook nog steeds de oudere naam 'eierplant' gebruikt.

Na deze leuke weetjes heb je vast honger gekregen. Dus nu maar snel naar het recept.

Benodigdheden voor 2 personen
:

2 aubergines
2 paprika's
2 teentjes knoflook
1 ui
3 el olijfolie
500 g gehakt
1 ei (hardgekookt + extra naar smaak)
3 el gehakte basilicum (+ 2 takjes extra voor de garnering)
1 el boter
Peper & zout

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Halveer de aubergines overlangs en hol ze uit. Hak het vruchtvlees fijn. Spoel en halveer de paprika's, verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.

3. Verhit de olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui, knoflook, blokjes aubergine en paprika toe en bak nog even mee. Snij het hardgekookt ei in kleine blokjes. Roer ze met het gesnipperd basilicum, zout en peper door het gehakt. Proef en breng indien nodig nog verder op smaak.

4. Vul de aubergines met het mengsel en leg ze in 4 beboterde ovenschaaltjes. Zet 30 minuten in de oven. Werk af met basilicum.

Je kan er eventueel Zoete aardappel frietjes erbij serverenSchermafbeelding 2020 10 24 om 13.48.59 copy

Eet smakelijk!

 

Liefs, Sweet en Spicy

 

Geen zin om te koken?
Kijk dan even op onze restaurant pagina van Zoetermeer
Hier vind je een mooi overzicht welke zaak bezorgd en waar je kan afhalen.

https://www.zoetermeeractief.nl/uittips/restaurants

-advertenties-

-goede doel-