143463602 1287256471653885 2231556603358872469 oDe Dorpsstraat heeft een nieuwe stap genomen in de verfraaiing en aankleding van de straat. Deze week werd er gestart met het plaatsen van nieuwe groene straatafvalbakken. De bakken bevatten drie aparte openingen om afval gescheiden weg te gooien.

De smalle groene bakken worden verdeeld over de straat neergezet ter vervanging van de oude bakken. De bakken passen door de groene kleur goed bij het pas vervangen straatmeubilair, dat ook groene elementen bevat. De strak gevormde bak bevat drie aparte gedeeltes, ieder voor een specifieke afvalsoort zoals papier, plastic en restafval. Wat de precieze vakverdeling wordt van de bakken moet nog blijken, de bakken moeten nog van stickers worden voorzien. Het vervangen van de bakken is een nieuwe stap in het vernieuwingsplan van de Dorpsstraat.

 

Vernieuwingsplan

Het vernieuwingsplan begon in de lente van 2020 met het terugbrengen van de leilindes in de straat. Volgens de gemeente passen de leilindes goed in het beschermde stadsgezicht van de Dorpsstraat. Hierop volgde het opknappen van het Horecaplein, dit werd in juli opnieuw geopend. De gemeente zorgde voor strakkere bestrating en een minder rommelig uiterlijk. Dit werd bereikt door het milieu-eiland, de infopaal en de fietsstallingen een andere plaats te geven. Hierdoor is het plein toegankelijker en biedt het in de toekomst ruimte voor kleine evenementen. De winkels werden voorzien van een zwart uithangbord, voor een unanieme uitstraling. Afgelopen oktober werd het veelbesproken modern ogende straatmeubilair geplaatst. 

Foto: Marketing Dorpsstraat

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-