koolmeesje-voor-het-raamDit weekend gaat Nederland vanuit de luie stoel vogels tellen tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Alle vogels die binnen een half uur landen in je tuin of op je balkon tellen mee. 

De Nationale Vogeltelling is een initiatief van Vogelbescherming Nederland. Het heeft als doel de vogels in het land in kaart te brengen. Meedoen met de telling is heel simpel: je hoeft alleen een half uurtje rond te kijken in je eigen tuin of balkon en tellen hoeveel vogels bij je komen buurten. Alleen vogels die tijdens een half uur op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 daadwerkelijk landen in je tuin of op je balkon tellen mee.

In 2020 werd de koolmees het meest gezien in Zoetermeer, maar liefst 1.228 keer. Maar ook veel andere vogels bezochten de Zoetermeerse tuinen, zoals de merel, de huismus, ekster en Turkse tortel.

Vraag je je af wat de regels zijn, waar je de resultaten moet inleveren, hoe je soorten uit elkaar kan houden of wil je een handige tellijst downloaden? Klik dan hier. www.tuinvogeltelling.nl/hoe-werkt-de-tuinvogeltelling

De nationale resultaten worden op de site gepubliceerd.

 

Hoe werkt het

Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.
Uw telling geeft u op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 gemakkelijk door via de app Tuinvogels of via deze website

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-