sh-stadhuis-vanaf-markt2Het Stadsforum is al jaren een wens van D66. Het is geen geheim dat zij dit als belangrijk punt hebben ingebracht bij de coalitie-vorming. Nu D66 er geen brood in ziet, zal het Stadsforum waarschijnlijk voorlopig niet doorgaan. Volgens GroenLinks is dit geen goede keuze. Jakobien Groeneveld: “Stilstand is achteruitgang. Juist nu moeten we niet bang zijn. Juist nu moeten we investeren in onze stad, zodat mensen zien dat er gebouwd wordt en de overheid wel vertrouwen heeft in de economie. Angstig bij elkaar gaan zitten wachten tot de crisis voorbij is, is geen oplossing. We moeten juist met duurzame oplossingen zorgen dat we groen uit de crisis komen. Het plan van het college voor een Stadsforum draagt hieraan bij.”

Kansen voor de stad

Het Stadsforum biedt ongelooflijk veel kansen voor onze stad: een plaats voor cultuur en ontmoeting, een plek voor het Stadsmuseum en werkgelegenheid. Bovendien hangen veel meer plannen hieraan vast: het bouwen en slopen in de binnenstad van gebouwen, panden die inmiddels zijn aangekocht, de bruis in het Stadshart, de Culturele As en niet te vergeten de verhuizing van de hoofdbibliotheek. Ook het Stadsmuseum gaat door het stilleggen van de plannen weer een onzekere periode tegemoet en de fractie wil graag weten hoe deze problemen worden opgelost. Ook zou de fractie wel willen zien hoeveel geld nu al in de plannen is gestoken. Voor de fractie is ook ongelooflijk belangrijk dat omwonenden en betrokkenen goed meegenomen worden in de plannen de komende jaren. Ook als het Stadsforum (voorlopig) niet doorgaat. Communicatie aan de bewoners moet top zijn.

Voor blijven

GroenLinks blijft een voorstander van het Stadsforum. Vooral het duurzame karakter van het gebouw en de belofte dat het nieuwe gebouw heel goed in de omgeving zal passen, kan het centrum een echte “boost” geven. Ook de functies, debatten, bijeenkomsten en een culturele impuls voor alle Zoetermeerders, ziet GroenLinks nog steeds zitten. Al ziet de fractie ook wel in dat het zonder de steun van D66 zo in het laatste jaar voor de verkiezingen, een moeilijke zaak wordt. Groeneveld: “Wij zullen besluitvorming over het Stadsforum niet in de weg zitten en wachten de volgende stap van het college in dit proces gewoon af. Wij zouden het een gemiste kans vinden om hier niet mee door te gaan.”

 

Nieuws

Meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

Actueel nieuws

Zorg nieuws

112 nieuws

-advertenties-

-goede doel-