Bij het debat over de prestatieafspraken tussen het college en de woningcorporaties is op initiatief van Zó! Zoetermeer een motie ingediend. Daarmee wordt het college opgedragen om versneld aandacht te besteden aan de problemen en mogelijkheden van het stallen en opladen van scootmobielen.

ScootmobielDeze motie werd –behalve door Zó!- mede ingediend door CDA, PvdA, LHN, GroenLinks, CU/SGP, TROTS en D66.

De samenwerkende ouderenbonden (OSO) hebben begin 2012 al aandacht gevraagd voor de problematiek van de parkeerproblemen van scootmobielen in de thuissituatie. Hierdoor konden sommige mensen die een scootmobiel nodig hadden er geen krijgen.

Ook de Wmo-raad adviseerde vorig jaar het college in overleg te treden met verhuurders (corporaties, particuliere verhuurders), zorginstellingen en brandweer. De situatie in bepaalde complexen seniorenwoningen (bijv. Rogerslijn in Noordhove, Camee in Rokkeveen en Albrandswaard in Meerzicht) en de verzorgingstehuizen zou daarbij als eerste besproken moeten worden.

Zó! stelt in de motie voor dat de gemeente naar die complexen met voorrang moeten kijken. Daarbij moet nadrukkelijk ook worden gekeken naar tijdelijke scootmobielstallingen zoals die in andere gemeenten (op de stoep of een parkeerplaats) worden geplaatst, maar ook naar eventuele aanbouw of verbouw.

Verder moet ook bij nieuwbouwplannen en grootschalige verbouwplannen, veel meer dan tot nu toe, aandacht besteedt worden aan de mogelijkheden voor het stallen en opladen van scootmobielen.

De gemeenteraad stemde unaniem vóór dit belangrijke voorstel.

 

Meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

Kijk hier voor: Zorg nieuws

Actueel nieuws

-advertenties-

-goede doel-