gevangenis3De minister is voornemens om een heleboel gevangenissen te sluiten waaronder in 2018 de Zoetermeerse penitentiaire inrichting.

Zó! Zoetermeer vindt dat een veel te grote aanslag op de werkgelegenheid in deze regio. Zoetermeer heeft nog geen 20 jaar geleden zijn nek uitgestoken door - tegen de wens van behoorlijk wat Zoetermeerders - ruimte te bieden aan deze justitiële inrichting, juist met het oog op de werkgelegenheid.

Het gebouw stamt uit 1995 en is één van de nieuwste en modernste inrichtingen in zijn soort. Het pand is nu nog geen 20 jaar oud, en in 2018 23 jaar, dus nog lang niet afgeschreven. Er is plaats voor zo’n 400 gedetineerden en heeft faciliteiten voor speciale groepen zoals de zeer gevaarlijke criminelen en de veelplegers.

Met het verdwijnen van de Zoetermeerse gevangenis gaan honderden banen verloren!

Zó! Zoetermeer heeft hierover de volgende vragen gesteld aan het college:

  1. Is het college het met ons eens dat het sluiten van de Zoetermeerse gevangenis een buitengewoon slechte ontwikkeling is voor de werkgelegenheid in onze regio?
  2. Heeft de minister of het ministerie vooraf met het college overleg gepleegd over de sluiting?
  3. Is het college het met ons eens dat er sprake is van kapitaalvernietiging om juist een van de modernste en nieuwste gevangenissen te sluiten?
  4. Is het college bereid om keihard te vechten voor het behoud van de gevangenis door een stevige lobby in de richting van de regering?
  5. Is het college van plan om zich aan te melden voor de hoorzitting die de landelijke politiek eind april gaat houden over deze kwestie?

-advertenties-

-goede doel-