bierfestival

Een selectie van de brouwerijen die aanwezig zullen zijn op het Zoetermeers Bierfestival: van links naar rechts Brouwerij de Pinas, Brouwerij de Lange Lijs, Geusz!, De Zuid-Hollandse Bierbrouwerij en ROEM.


De Zoetermeerse Brouwerij, Patat & More en Lionsclub de Meerbloem organiseren samen de eerste editie van het Zoetermeers Bierfestival. Op 17 juni 2023, de dag voor Vaderdag, wordt het Nicolaasplein omgetoverd tot een waar walhalla voor lokaal gebrouwen bier.

De lokale Zoetermeerse brouwerijen ROEM, Geusz!, Brouwerij de Pinas, Brouwerij de Lange Lijs en Brouwerij Castorix uit Zoetermeer zullen hun speciaalbieren meenemen, aangevuld door de Zuid-Hollandse Bierbrouwerij en Brouwerij Schoonmanneke, beide uit Rijswijk. Daarnaast zullen de lokale horecazaken Patat & More, ThirtyFive en Kiki @Franx voor de nodige versnaperingen zorgen. Lionsclub de Meerbloem vult de standhouders aan met wijn, fris en water. Verder zal er tijdens het bierfestival ook een cornhole toernooi georganiseerd worden en zal er akoestische muziek te horen zijn van lokale bands.

Goed doel
De opbrengst van het festival komt ten goede aan verschillende kinderprojecten van Stichting Iedereen een Maaltijd. “Vanuit de gedachte ‘wij helpen’ ondersteunt Lionsclub de Meerbloem deze stichting”, vertelt coördinator Christ van Gestel. “Onze Lionsclub ziet het aantal minimagezinnen en de armoede binnen Zoetermeer groeien en wil met de opbrengsten van het Zoetermeers Bierfestival deze specifieke (kinderen-) doelgroep ondersteunen. Met de beoogde projecten van de stichting krijgen kinderen op een laagdrempelige manier extra mogelijkheden in handen om zich beter staande te kunnen houden in de huidige maatschappij”.

 

Meer informatie voor prijzen, het bestellen van tickets en/of extra informatie is te vinden op https://lionsclubdemeerbloem.nl/bierfestival/ of via de social media kanalen op Facebook en Instagram.

-advertenties-

-goede doel-