1Op 30 september en 1 oktober dit najaar wordt Vexations van Erik Satie, één van de langste composities uit de muziekgeschiedenis, live gespeeld bij kunstgarage Franx. De voorstelling duurt ongeveer 24 uur, wordt deels gespeeld door vier professionele pianisten, maar ook amateurs kunnen meespelen.

 

2In 1893 componeerde Erik Satie één van de langste composities uit de muziekgeschiedenis; Vexations. In dit stuk moet een motief van ongeveer anderhalve minuut 840 keer worden herhaald. Een complete uitvoering duurt daardoor bijna een etmaal. Bizar lang! Ondanks de eenvoud van het werk durven zelfs ervaren pianisten deze ‘plagerijen’ niet uit hun hoofd te spelen. Het stuk wordt gekenmerkt door eenvoud en serene rust, waarvan uitvoerders zeggen dat ze erdoor in een trance raakten.
Dit najaar schrijven we geschiedenis en jij kunt ook meedoen. De complete ‘Vexations’ bestaat uit 840 uitvoeringen van een motief, waarvan er 600 worden gespeeld door vier professionele musici die elk 150 uitvoeringen voor hun rekening nemen. De overige 240 Vexations worden gespeeld door amateurpianisten. Dus speel jij graag op de piano en klinkt deze muzikale uitdaging jou als muziek in de oren? Meld je dan aan via de website www.ckc-zoetermeer.nl.  Je kunt auditie doen door middel van een video-opname of op 17 juni en 1 juli door live bij CKC & partners Vexations te spelen voor een vakjury.

 

Een bijzonder muziekstuk waarin eenvoud en complexiteit elkaar omarmen. Een stuk dat 840 keer opnieuw gespeeld wordt, maar waarin je toch telkens weer nieuwe dingen hoort. Het muziekstuk Vexations is een samenwerking tussen CKC & partners, Kunstgarage Franx en Stichting Ebony Ensemble.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-