RotschokDe 29ste editie van het jaarlijkse Zoetermeer Blues Festival zorgt dit weekend voor veel sfeer en een flinke dosis live entertainment op meerdere podia en bij horecagelegenheden in het centrum van de stad. Het blues-event trapt af met de Pub tour die vrijdagavond 2 juni start.

 

Drie dagen lang staat Zoetermeer in het teken van Blues, met niet minder dan 23 bands op het programma. Voor het hele event geldt dat er gratis toegang is en op de gezellige terrassen kan je volop terecht voor food en drinks.
Op vrijdag 2 juni speelt het evenement zich in de avond af binnen meerdere horecagelegenheden in de Dorpsstraat, Leidsewallen en in het Stadshart. Tijdens deze Pub tour zullen vele grootse top-bands te zien en te horen zijn. Elke locatie een andere band, zo kan je bij Café Hovestein luisteren naar de Zoetermeerse band Rough ’n Tumble met klassiekers van Creedence, Stones en Earring. Trio The Weepers treedt op in Poseidon en mixt Blues en rock ‘n roll, even verderop bij Le Club BBQ gaan de Groovetakers voor een supermix van down-to-earth chicago blues en texas blues, foot stomping rhythm & blues en hip shaking rock 'n' roll.
Bij Trattoria Di Niente staat de formatie Suzy Blue op het programma, geïnspireerd door Marcus King, Eric Clapton en Chris Stapleton. Weer een paar meter verderop val je binnen bij de Trouble Boys in ThirtyFive en The Handsome Hound Dogs spelen vuige, swampy bluesrock afgewisseld met swingende shuffles en rock n’ roll bij Shakes 2 Go.
Gelukkig zijn niet alle optredens op hetzelfde moment, want wat later op de avond, start om 22.30 uur, kun je nog genieten van The Blue Boys bij 1892 Eten & Drinken.
Veel optredens zijn in de Dorpsstraat, maar ook verderop valt een hoop te beleven, bijvoorbeeld bij Café Lautrec - Leidsewallen 44, waar de Robbert Fossen Band optreedt. Ook lokaal talent is de 7-koppige band Bloody Blues Bash, met een optreden bij Kiki @ Franx.
Het Stadshart zal vol zijn met de bluesklanken van Rotschok bij Queen of Hearts en het Henk Bosman Quartet bij The Old Pal.

 

Blues Festival zaterdag en zondag

Lefthand FreddyOp zaterdag 3 juni kunnen liefhebbers van 15:30 tot 24:00 meerdere spectaculaire live-acts verwachten op twee grote podia op het Nicolaasplein. Naast de traditionele bluesbands, is in deze editie ook een vette rock ’n’ roll-band opgenomen. Later op de avond is er nog een after party bij Café Lautrec.

Op zondag 4 juni is tussen 14:30 tot 20:30 het podium op het Nicolaasplein gevuld met de gevestigde orde aan blues-giganten, waaronder Lefthand Freddy. Deze dag wordt afgesloten met een spetterende show van ‘Them Lewis Boys’ (Jerry Lee lewis tribute-band).

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-