Tof in de HofOp zaterdag 11 juni organiseert de Hof van Seghwaert voor het eerst de minimarkt 'Tof in de Hof'. Op deze markt kun je allemaal authentieke handgemaakte producten bekijken en kopen. Denk daarbij aan poppenkleertjes, sieraden, haakwerk, speldjes, etuis en ook kleine bloemstukjes.

Zoek je nog een cadeautje of  ben je gewoon nieuwsgierig, kom dan tussen 13.00 en 16.00 uur naar de perenboomgaard. Deze dag zijn in het winkeltje natuurlijke producten die in de Hof gemaakt worden te koop, zoals perensap, honing, diverse soorten jam, bloemzaden, groenten uit eigen tuin, eieren en thee- en bouillonkruiden.

Benieuwd naar de theekruiden die worden gebruikt?  Doe 11 juni dan mee aan de theeproeverij. In de perenboomgaard vind je een kruidentuin met biologische kruiden, iedere week werken een aantal vrijwilligers in deze kruidentuin en zodra het kan worden de kruiden
geoogst en gedroogd. Vervolgens maken enkele vrijwilligers, onder leiding van 'kruidenvrouw' Egberdina Tabernal, er thee- en bouillonbuiltjes van.

Lijkt het je leuk om eens in de week als vrijwilliger in de kruidentuin te werken, stuur dan een mail naar info@hofvanseghwaert met je naam, telefoonnummer, en ‘interesse in kruidengroep’. Er zal dan contact met je opgenomen worden. 

De perenboomgaard ligt aan de parkeerplaats ter hoogte van Gaardedreef 169 in Zoetermeer en is lopend, per fiets, met de auto of met het openbaar vervoer goed te bereiken. De Hof ligt op 2 minuten lopen van Randstadrailhalte Seghwaert. Ook vanaf de Zegwaartseweg is de Hof van Seghwaert uitstekend voor fietsers en voetgangers te bereiken.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-