IMG 5048

Kinderen van de basisscholen konden afgelopen woensdagmiddag gratis deelnemen aan een workshop bij alle wijktuinen om zaadbommetjes te maken. Deze leuke leerzame workshop in de week van de schooltuin zal binnenkort veel kleurrijke bloemen brengen voor de bijen.

 IMG 5049 IMG 5050 

 

De week van de schooltuin is een initiatief van de Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten, met als doel met zoveel mogelijk scholen een record aantal zaadjes te zaaien met leuke activiteiten bij de schooltuinen. In deze speciale week wordt het belang van de schooltuintjes duidelijk gemaakt bij schoolbesturen en gemeenten om ze te laten zien en ervaren dat schooltuintjes bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen.
Op de schooltuinen leren kinderen tot aan de herfstvakantie alles over o.a. zaden, het weer, bestuiving en bodemdiertjes en vanaf begin april gaan ze echt aan de gang in hun eigen schooltuintje.

 Afbeelding van WhatsApp op 2023 05 28 om 00.33.34  Afbeelding van WhatsApp op 2023 05 28 om 00.33.35  Afbeelding van WhatsApp op 2023 05 28 om 00.33.35A

 

Inmiddels staan alle plantjes in de schooltuintjes en zien de kinderen elke week alles weer een stukje groter groeien. De kinderen houden zelf het tuintje bij: onkruid wieden en wanneer het erg warm is geweest extra water geven om te zorgen dat hun verse groente groeit.

Binnenkort kunnen de schooltuinkinderen hun mooie tuintje met trots aan hun ouders, opa en oma of broertjes en zusjes 
laten zien in een speciale avond die voor hen georganiseerd wordt. Daarna zal er elke keer weer wat meer geoogst worden als ze met hun klas weer naar hun schooltuinles gaan en vlak voor de zomervakantie is het tuintje weer net zo leeg als toen ze begonnen, maar gaan ze met zakken vol gezonde groentes weer terug naar huis.

Achter de schermen van de schooltuin


Afbeelding van WhatsApp op 2023 05 28 om 01.00.59Er is veel werk te doen bij de schooltuintjes, ook wanneer er geen les wordt gegeven. Gelukkig komen veel schoolklassen met hulpouders of opa's en oma's die de kinderen helpen tijdens de les bij de schooltuintjes, maar ook veel vrijwilligers helpen mee. Heeft u groene vingers en lijkt het u leuk om voor een paar uurtjes per week te komen helpen? Bij Het Buitenbeest in Meerzicht kunnen ze extra handen goed gebruiken.

Meer informatie op; www.zoetermeer.nl/wijktuinen 

 Tekst en foto's: Marja de Laaf

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-