20130417 12543

De opening van De  Jacobsvlinder in april 2013, met wethouder Van Leeuwen

uitnodiging lustrumDit schooljaar bestaat basisschool De Jacobsvlinder aan De Schoutenhoek te Palenstein 10 jaar. Om dit jubileum te vieren is er van 15 t/m 17 mei een groot lustrumfeest, waar ook oud-leerlingen en (oud-)collega's van harte welkom zijn.

 

De Jacobsvlinder viert het jubileum op school met diverse leuke activiteiten voor de leerlingen, zoals een uitje naar dierentuin Amersfoort, een drumtastic workshop, een disco en een modeshow.

Op woensdag 17 mei van 17.00-19.00 uur is er een speciale avond om samen het jubileum te vieren. Op de 'Heel Jacobsvlinder bakt'-wedstrijd zijn alle (oud-)leerlingen, (oud-)collega's, ouders en anderen die betrokken zijn geweest bij De Jacobsvlinder van harte welkom. Na de wedstrijd worden de heerlijke baksels uiteraard samen opgegeten door alle aanwezigen.

Voor de kinderen is er onder andere een luchtkussen en een grabbelton.

 

Opening Jacobsvlinder

 20130417 12533 Basisschool De Jacobsvlinder in Palenstein werd in april 2013 officieel geopend door toenmalig wethouders Mariëtte van Leeuwen en Edo Haan. Samen speelden zij een kleine hockeywedstrijd op het schoolplein waarna de winnaar, Mariëtte, de sleutel van de school kreeg om de deuren officieel te openen.

De school kwam voort uit de Prins Bernhardschool, die met de bouw van een nieuw schoolgebouw ook een nieuwe naam kreeg. Na lang nadenken werd gekozen voor de naam ‘Jacobsvlinder’, een naam met veel symboliek. De vlinder staat symbool voor de ontwikkeling van het kind, dat aan het eind van de schoolperiode uitfladdert naar een nieuw leven. Jacob was zowel in het Oude Testament als in de Koran een aartsvader en staat voor de multiculturele identiteit van de school.

De leerlingen van toen zijn nu natuurlijk al allemaal uitgevlogen naar het middelbaar onderwijs en verder, de school hoopt zoveel mogelijk oude leerlingen weer terug te zien op het jubileum, die hun meester of juf van toen weer even gedag willen zeggen.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-