teckeldag2teckeldag dorpsstraat zoetermeer 2023 107De jubileum editie van de Nederlandse dag van de teckel bracht weer honderden teckels en hun baasjes naar de Zoetermeerse Dorpsstraat. De dag werd zaterdag 6 mei werd er voor de tiende keer georganiseerd door ’t Dierenparadijs en kon zoals altijd rekenen op veel belangstelling.

 

Mede door het lekkere weer waren er meer teckels dan voorgaande jaren aanwezig. De meer dan 1000 teckels die dit evenement bezocht hebben kwamen vanuit heel Nederland, maar er waren ook veel bezoekers vanuit België en Duitsland aanwezig. Naast deze landen zijn er ook bezoekers vanuit Frankrijk, Spanje, Engeland en er waren zelfs mensen vanuit Turkije die de teckeldag combineerden met een familiebezoek in Nederland.

 

 teckeldag  teckeldag dorpsstraat zoetermeer 2023 119

Record groepsfoto

Om 12 uur werd weer de jaarlijkse groepsfoto gemaakt. Er zijn bijna 500 teckels met elkaar op de foto gegaan, er werden voor het record maar liefst 496 teckels geteld. Maar er was op de teckeldag nog veel meer te beleven voor de teckels en hun baasjes.

Naast een grote braderie met kramen met teckel gerelateerde artikelen konden de teckels op verschillende plaatsen in de Dorpsstraat van verschillende soorten voer en snacks proeven, deelnemen aan de stormbaan, op de foto, samen met hun baasjes picknicken en met hun vriendjes spelen op de speelplaats.
Het evenement is erg populair onder de teckelliefhebbers door de gezellige sfeer. Op hondenshows is er vaak toch een onderlinge strijd en bij sommige evenementen mogen alleen maar teckels met een stamboom komen. In de Zoetermeerse Dorpsstraat is iedereen welkom. Ook als je geen teckel hebt is deze dag een belevenis om mee te maken. Je ziet eigenlijk nooit zoveel teckels bij elkaar.

Foto's: Guus Pauwels en Theo van Houdt

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-