IMG 0684

De openingswandeling van Gilde Stadsgidsen vond zaterdagmiddag 15 april plaats. Stadsgids Wilco Pot leidde voor de wandeling ‘Zoetermeer in oorlogstijd’ bestuursleden en vrijwilligers van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer rond.

Deze wandeling had als thema de nieuwe tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog van het HGOS. Het was een geanimeerde wandeling langs plekken in het oude dorp met een link naar gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog met zeer geïnteresseerde deelnemers.

Voor de Stadsgidsen was dit de opening van het seizoen van tochten met ook dit jaar weer een grote variëteit aan wandel-, fiets- en vaartochten. Geïnteresseerden die mee willen op een wandeltocht kunnen reserveren voor de wandeling Zoetermeer in oorlogstijd op woensdag 3 mei. Tot en met 4 oktober kunnen Zoetermeerders weer mee met de Stadsgidsen.

Op 29 april wordt in het pand van Oud Soetermeer, Dorpsstraat 132 de tentoonstelling ‘Verzet en vrijheid’ geopend.

 Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

 

-advertenties-

-goede doel-