Foto voorstelling Greg en Baud 2Greg & Baud Productions brengt in april twee stukken op de planken over dementie. Op 15 en 16 april ‘De keuze van McKenna’ en op 29 en 30 april ‘Eva’s Verjaardag’, dit tweede stuk is geschreven door Hans Taal en bewerkt door Gerard Zijlstra. In beide stukken speelt Laura Hehenkamp de hoofdrol.

‘De keuze van McKenna’ gaat over een oudere vrouw van vijfentachtig die ontdekt dat ze vergeetachtig wordt en bij tijd en wijlen niet helemaal zichzelf meer is. En zelfs niet meer weet waar ze is. In een gesprek met een vriendin maakt ze bekend dat ze besluit niet meer te willen leven met kerst. De voorstelling leidt naar dat besluit toe en gaat over hoe haar zoon, schoondochter en de twee kleinkinderen reageren op dat besluit van haar. En wat er gebeurt in de periode tussen haar besluit en kerst. Deze voorstelling wordt op 15 en 16 april gespeeld in Kunstgarage Franx.

De andere voorstelling heet ‘Eva’s verjaardag’. Deze tweede voorstelling gaat over een vrouw die vijfenzeventig is geworden op de dag dat het stuk wordt gespeeld en zij lijdt al aan de ziekte van dementie. Net als ‘De keuze van McKenna’ gaat ook deze voorstelling over hoe ze reageert op de omgeving om haar heen. Haar zoon, haar dochter en een oude vriend. Dan zie je ook dat ze momenten heeft waarin ze helder is en op andere momenten helemaal de weg kwijt is.

In beide stukken speelt Laura Hehenkamp de hoofdrol. Ze heeft in haar eigen familiekring een broer die lijdt aan dementie en daardoor is het voor haar ook heel herkenbaar. Bijna alle spelers hebben wel iemand of kennen iemand die dementie heeft. Bij ‘Eva’s verjaardag’ speelt een band mee met leden die ervaring hebben met mensen met dementie.

‘Eva’s verjaardag’ wordt gespeeld in Club Entree, aan de Boerhaavelaan 33, en naast de voorstelling is daar ook een expositie van Remco Koers te zien. Remco heeft een videokunstwerk gemaakt over hoe een zoon omgaat met zijn aan dementie lijdende moeder. Hierdoor kunnen de bezoekers de verschillen zien tussen de mensen die dementie hebben.

Gerard Zijlstra: “We vinden het mooi om bij ‘De keuze van McKenna’ te zeggen, zij kiest er voor om niet dat het lijden te willen meemaken. Terwijl de mevrouw waar Remco de foto’s over maakt, die wordt van het begin tot aan het totale lijden aan dementie gevolgd.”

'De Keuze van McKenna' speelt 15 en 16 april om 20.00 in Franx. En 'Eva’s verjaardag' speelt 29 en 30 april in Club Entree op zaterdag om 20.00 en zondag om 14.00. Kaartjes kosten 10 euro waarvan 2,50 gaat naar Alzheimer Nederland. En ze zijn te bestellen via www.greg-baud.nl/tickets.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-