McKennaGreg & Baud Productions brengt op 15 en 16 april de voorstelling ‘De Keuze van McKenna’ naar Kunstgarage Franx, een voorstelling die in het teken staat van dementie. Wat als je merkt dat je begint te lijden aan dementie en daarom besluit dat je niet langer wil leven? Hoe reageert je gezin daar op?

In een intieme voorstelling wordt de bezoeker meegenomen in de impact van dementie op een gezin en welke lastige keuzes daarbij horen. Voor veel mensen is dementie een herkenbaar ziektebeeld, wat in familie- of vriendenkringen voorkomt. Daarom is het voor Greg & Baud Productions en Kunstgarage Franx belangrijk om deze voorstelling over dementie te brengen.  

Aanvullend toont de Zoetermeerse fotograaf Remco Koers een fotografieproject over de laatste jaren van Guusje, een vrouw die lijdt aan de ziekte Alzheimer, vergezeld door haar zorgzame zoon Tarek. Het verhaal begint wanneer de diagnose van Alzheimer wordt gesteld. Al snel blijkt dat de ziekte meer grip begint te krijgen op haar leven en dat Guusje niet meer goed zelfstandig kan wonen. Tarek krijgt noodgedwongen de rol van mantelzorger toebedeeld. In verzorgingstehuis de Herbergier in Zoetermeer krijgt Guusje de zorg in haar laatste fase van het leven, met Tarek en de hondjes Suus en Bos aan haar zijde. In dit kunstproject wordt de fotografie van Remco gecombineerd met ingesproken verhalen van Tarek over zijn leven, zijn liefdevolle relatie met zijn moeder en de impact van Alzheimer. 

De Keuze van McKenna en het kunstproject van Remco Koers zijn op zaterdagavond 15 en zondagavond 16 april om 20.00 uur te zien bij Kunstgarage Franx. Kaarten kosten €10,- en zijn verkrijgbaar via www.greg-baud.nl/tickets. Een deel van de opbrengst gaat naar Alzheimer Nederland.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-