stembureau bordBij de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen, woensdag 15 maart, was er in één wijk in Zoetermeer geen stembureau. Bewoners van Palenstein moesten deze dag verder lopen naar een stembureau en konden niet terecht op de vertrouwde locatie in het Castellum.

 

Het Castellum was deze dag niet beschikbaar voor de verkiezingen, verklaarde burgemeester Bezuijen tijdens de raadsvergadering maandag 20 maart. Er is niet gekozen voor een pop-up locatie omdat hier ook nadelen aan kleven. Het is minder prettig voor de medewerkers van het stembureau omdat een pop-up locatie kouder is en minder voorzieningen heeft. Aan de randen van de wijk Palenstein, bij het CKC en de 5Mei-straat waren wel stembureaus, zodat de voorwaarde om binnen 1 km te kunnen stemmen wel werd gehaald.
Vanuit de partijen GroenLinks en SP waren er vragen gesteld over het ontbreken van een stembureau in Palenstein. Burgemeester Bezuijen: “Met het wegvallen van het Castellum miste Palenstein wel een heel herkenbare locatie voor het stemmen. Voor een volgende verkiezing zullen we proberen hier wel weer een stembureau mogelijk te maken. Eventueel door de locatie aan te wijzen op basis van de kieswet.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-