Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Meer zicht in Meerzicht.

Gezondheidsmarkt MeerzichtWat een geweldig idee en initiatief om in en om een winkelcentrum (Meerzicht) van alles te organiseren wat betreft lijf en leden op orde houden. Ze willen o.a. je bloeddruk meten als je dat wil weten. Dat lijkt me wel handig voor de ik-kom-te-laat automobilist die voor niets en niemand uit de weg gaat of de ik-haat-trappen- fietser die zijn batterij dagelijks op snelheid test. Geldzorgen? Ook niet goed voor de bloeddruk. Maar over geld valt ook te praten, althans, geldzorgen. Of gewoon, je maakt je nergens druk over, ook niet over bloeddruk, maar vindt het wel leuk zo’n tijdelijk goed gevulde armband om je biceps die vertelt dat jij wel goed bezig bent. Ze kunnen ook je bloedsuiker bepalen, handig om te weten want als je al jaren een zwaargewicht bent zou het zomaar kunnen zijn dat je sowieso geen wandelende suikerrietspriet bent, maar misschien wel een hele suikerrietplantage vertegenwoordigt. En toch ook handig om te weten als je vindt al oud te zijn, maar juist wel een gezond seksleven ook na je vijfenzeventigste wilt beleven. Want leeftijd en suikerziekte kunnen tenslotte hand in hand gaan. En vijfenzeventig worden, wie wil dat nu niet met de wetenschap van je-weet-wel-dat onderzoek.

Wil je al die fantastisch georganiseerde meetmomenten doorlopen om te weten of je je auto beter kan laten staan dan wel wind te trotseren in een trapbeweging of dat je voortaan moet gaan eten bij het Ministerie van geluk, Meerzicht is dan de place-to-be. Laat je niet afschrikken door een verkeersregelaar, een brandweerwagen, een traumahelikopter of de wijkagent, die waren nodig om te voldoen aan de vele regeltjes.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-