20211009 26836Wethouder Marc Rosier en alle eigenaren van de nieuwe wijk De Entree in Zoetermeer sloegen zaterdag 9 oktober de symbolische eerste paal voor het nieuwe gebied, met een groot feest voor alle huidige en toekomstige bewoners. Bewoners konden ook een kijkje nemen bij de maquette van het nieuwe gebied en vragen stellen aan de ontwikkelaars.

AW Logo Entree Maak het meeDe maquette is 3,5 meter groot en toont ook de bestaande aangrenzende bebouwing van Meerzicht en Driemanspolder, met daartussen Entree. In verschillende tenten op het terrein werd informatie gegeven over de verschillende plannen en de start hiervan. Het eerste wat echt zichtbaar zal worden van de bouwwerkzaamheden is de sloop bij Terra Nova, dit voormalige kantoorgebouw wordt getransformeerd tot woonruimte. Het gebouw wordt nu eerst gestript en bouwklaar gemaakt, waarna volgend jaar begonnen wordt met de bouw van de appartementen. In 2023 worden deze eerste woningen van de Entree opgeleverd.

Wethouder Rosier: "Het is de grootste binnenstedelijke vernieuwing van Nederland en ik ben er bijzonder trots op dat dat hier in Zoetermeer gebeurt! Hier komen 4500 woningen, zo'n 8000 inwoners in een heel mooi stukje van Zoetermeer!"

 20211009 26826  20211009 26875

Groot feest

Naast heel veel informatie, was de start van de Entree ook een groot feest. Het zeer welkome herfstzonnetje hielp mee in het feestelijke gevoel, een draaimolen, popcorn en schminckstand voor de kinderen maakten het feest compleet, terwijl het orkest van Muziekvereniging Buytenrode voor vrolijke muziek zorgde. Ruim 1200 bewoners hadden zich aangemeld voor de start van de Entree: 'Entree, maak het mee!'

 

De eerste plannen over de Entree, in 2017:

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-