20210430 23910De 200.000ste coronavaccinatie van regio Haaglanden werd vandaag gegeven in Silverdome. Kees Omtzigt (68 jaar) was blij de vaccinatie te ontvangen, zijn vrouw was gisteren al geprikt. “Het is een hele geruststelling dat we nu gevaccineerd zijn, dit biedt weer uitzicht op het normale leven.”

Kees Omtzigt stond in het midden van de belangstelling rondom de prik, met verschillende cameraploegen om hem heen. Zelf vond hij het ook wel een heel bijzondere gebeurtenis: “We wachten hier natuurlijk al een hele tijd op en ik ben blij dat we nu aan de beurt zijn. Ik heb het contact met de kleinkinderen het meest gemist. Dat is nu allemaal op afstand, via videobellen. Of in de tuin, maar dan moet het wel goed weer zijn. Het is heerlijk om hen straks weer met een gerust hart te kunnen knuffelen!”
Na de vaccinatie kreeg Kees een bos bloemen aangeboden van Annette de Boer, Directeur Publieke Gezondheid van GGD Haaglanden en een foto met de Zoetermeerse burgemeester Michel Bezuijen.

 20210430 23903  20210430 23907



Op dit moment zijn er 6 priklocaties in de regio Haaglanden, maandag wordt de 7e geopend in Rijswijk. De priklocatie in Silverdome zit nu op de helft van de capaciteit die mogelijk is, er zijn nu 6 prikhokjes. Half mei wordt de locatie opgeschaald en verdubbeld dan in capaciteit: 12 prikhokjes en een maximale capaciteit van 5000 prikken per dag. Annette de Boer: “Vanaf half mei komen er ook meer vaccins per dag binnen en gaan we ruimere openingstijden hanteren zodat we veel meer prikken kunnen zetten per dag. Vandaag worden er ongeveer 900 prikken gezet.”

-advertenties-

-goede doel-