fietsenDe focus van de Fietsersbond afd. Zoetermeer ligt komende tijd op de veiligheid. Uit een onlangs gehouden enquête van de Fietsersbond in onze stad kwamen verschillende punten naar voren met betrekking tot de veiligheid van fietsers.

De Fietsersbond Zoetermeer wil de belangen van de fietser gewaarborgd zien in de gemeentelijke Omgevingsvisie. De omgevingsvisie is een nieuw onderdeel uit de landelijke Omgevingswet; een nieuwe wet die wetten en regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water bij elkaar brengt. Deze wet zal, zoals het er nu naar uitziet op 1 januari 2022 van kracht worden.

 

Punten werkgroep

De werkgroep van de Fietsersbond Zoetermeer heeft een aantal punten opgesteld de veiligheid van fietsers te verbeteren. Zo willen zij de wegmarkering en bewegwijzering van fietspaden op uniforme wijze verbeteren en fietspaden waar nodig verbreden. Ook een Verdere uitbouw sociaal veiliger nachtnet voor de fietser staat op het verlanglijstje, net als een veilige inrichting van de directe schoolomgeving, van huis uit tot aan de school.

-advertenties-

-goede doel-