kai sei nkDit weekend streden in de Oosterpoort in Oosterheem honderden karateka onder de 21 jaar voor de nationale titels. Het NK werd verzorgd door Budoschool Kai Sei die met vele vrijwilligers zorgde voor een goed verloop van alle wedstrijden en ondertussen ook de nodige titels binnen haalde.

Dit nationale kata en kumite kampioenschap van de KBN telde dit jaar 585 deelnemers en 58 teams uit heel Nederland in diverse categorieën en is daarmee het op één na grootste kampioenschap van de KBN in Nederland. De klasse parakarate beleefde op dit NK zijn primeur, de demonstratiekampioenschap waren een aanzet om het karate voor lichamelijk of geestelijk beperkten een serieus platform te geven. Kai Sei’ers Michaël Moerman, Bas Reedijk, Elise Reedijk en Jesse de Ruiter behaalden allen goud op dit onderdeel. 

 

Resultaten

Brons was er voor Mishael Landveld jongens U10 -33 kg, Nicole Pappaioannou meisjes U12 -40 kg, Mex Onderwater meisjes U16 -54 kg en Sarah Hagenaar meisjes U18 +59 kg. Zilver werd behaald door Blessing Landveld meisjes U10 -28 kg en Jonathan Landveld jongens U12 -43 kg. Nederlands kampioen zijn Anika Monte meisjes U14 +55 kg en Wissal El Boudakhani meisjes U16 +54 kg.

De finale van Anika was een zinderende wedstrijd onder toeziend oog van de wethouder van sport, Ingeborg ter Laak. Anika zal door haar resultaat worden uitgenodigd voor proeftrainingen bij de nationale jeugdselectie van de KBN.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-